ТА Атлантик Турс | Хотели и авионски билети - online резервации

Нова Година 2016/2017 во продажба...

За нас Општи услови за патување
Јазик / Language: Македонски / English
FACEBOOK
Корисни информации
Постапка за издавање меѓународна возачка дозвола - промени !
Сподели со пријателите:
Испринтај: print

(Обновено на 30.06.2017г.)

 

Согласно Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата (Сл.Весник на РМ бр.169/15), односно одредбите од законот кои се однесуваат на начинот и постапката за издавање на меѓународна возачка дозвола што почнуваат да се применуваат од задутре (30.06), Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека, врз основа на член 315, став еден и шест, од посочениот закон, на секој возач кој поседува возачка дозвола, на негово барање му се издава и меѓународна возачка дозвола.

 

На возачот, пак, на кој му е изречена прекршочна санкција – забрана за управување со моторно возило за одреден период – не може да му биде издадена меѓународна возачка дозвола додека му трае изречената забрана. Исто така, согласно Правилникот објавен во Сл.Весник на РМ бр.80/16 во прилог кон барањето за издавање на меѓународна возачка дозвола се приложува и потврда издадена од МВР и СВР (Оддел за управни работи) дека против возачот не е изречена прекршочна санкција, односно забрана за управување на моторно возило. Потврдата се издава веднаш по поднесеното барање.

 

Извор:
http://www.pravdiko.mk/mvr-izmeni-vo-postapkata-za-izdavane-na-megunarodna-vozachka-dozvola/

Резервирај
На вашата емаил адреса се испратени информации со понатамошни инструкции.

Доколку сакате да извршите резервација на овој аранжман пополнете ја следнава форма за да извршите online плаќање.
ПРЕД ДА ИЗВРШИТЕ УПЛАТА ВЕ МОЛИМЕ ЈАВЕТЕ СЕ ВО АГЕНЦИЈАТА НА ТЕЛ 043/ 420 885 ; 412 885; 413 885 ; 071 661 589 И ПРОВЕРЕТЕ ДАЛИ ИМА СЛОБОДНИ МЕСТА

Внесете ја сумата што сакате да ја уплатите во денари (само броеви)